Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet menar allvar med miljöpolitiken

Annons

Replik på artikeln "Broms trycks ner för biogasprojekt", ST 24 juni.

Centerpartiets Hans Forsberg säger att Folkpartiet har varit emot biogas hela tiden här i Sundsvall.

Det stämmer helt enkelt inte. Den som vill kan läsa i de protokoll som finns kring kommunens beslut att folkpartiet sagt ja i varje steg i utvecklingen av vårt biogasprojekt. Det vi har gjort är att vi försökt vara så noggranna som möjligt i de fakta som tagits fram kring ekonomin och också att undersöka om det finns goda alternativ, det är trots allt så att kommunens investeringsbudget är oerhört omfattande redan i de planer som ligger nu och på något sätt ska dessa investeringar betalas.

Vi vill inte riskera att Sundsvallsbornas skattemedel ska användas för att täcka felkalkyler, vem minns inte hur dyrt det blev med Himlabadet till slut.

Det folkpartiet har varit emot kring biogas är när det ifjol skulle göras en upphandling av nya fordon för bland annat avfallshanteringen. Vår åsikt är att vi alltid ska välja det mest miljövänliga alternativet. Centerpartiets åsikt var att det skulle vara fordonsgas, något som i andra upphandlingar, till exempel inom kollektivtrafiken, var ett sämre alternativ.

Folkpartiet menar allvar med vår miljöpolitik, Centerpartiet suboptimerar.

Stefan Falk

Ordförande för Folkpartiets kommunförening i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons