Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren i en svart SUV tog hem dagens etapp

/

Annons

I dag var det dags för sommarens sjunde etapp i Alnöbro-utmaningen. Det går till så att man cyklar över Alnöbron där varje passage räknas som en etapp. Det är ingen obligatorisk tidtagning men de allra flesta klockar sina etapper. Det är en utmaning som sätter krydda på tillvaron.

Målet är att ta sig över bron levande och helst oskadd. Lyckas man med det kan man betrakta sig som vinnare i etappen. Men är det verkligen en utmaning? Ja, det tycker vi som praktiserar aktiviteten.

Om vi börjar med själva cykelbanan på bron, med sin bredd på cirka 80 centimeter ställer den ganska stora krav på balanssinnet. På cykelbanan ligger dessutom diverse bråte som hamnat där när Alnöbor ambitiöst skjutsat sina utslitna eller överblivna prylar till återvinningsstationen i Johannedal men glömt att surra lasten på ett tillfredsställande sätt – vilket medfört att prylarna inte riktigt tar sig hela vägen till den sista vilan. En större wellpapplåda och några bitar av tryckimpregnerat virke var placerade på banan på dagens etapp som ändå innehöll relativt få hinder.

Beläggningen på banan är utformad i enlighet med testbanor där man vill undersöka stötdämpningsförmågan för fordon. Men, det som gör att denna utmaning verkligen sticker ut från mängden är att medtrafikanter också deltar. De fordon som färdas i samma riktning som cyklisterna har som egen utmaning att med så hög hastighet som möjligt passera cyklisten så nära som möjligt. Om man touchar cyklisten utan att repa sitt eget fordon är man vinnare i sin etapp.

Cyklistens uppgift i sin tur blir att manövrera cykeln så att avståndet till det passerande fordonet blir så stort som möjligt utan att för den skull fastna i broräcket. Hur gick det då? Jo, dagens etapp togs hem av en erfaren förare i en svart SUV som med en hastighet gott och väl över 80 kilometer i timmen passerade cykelhandtaget på ett avstånd mindre än 30 centimeter. Bara att gratulera till en väl utförd etapp av denna herre. Nya etapper väntar!

Överlevare

Läs även:

Försäkringskassan och politikerna bedriver "hets mot folkgrupp"

Ingen man har rätt att förnedra en kvinna

Sjönöd för socialnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons