Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud utekatter i bostadsområden

/

Annons

Vi går ut till bilen för att åka till skolan och förskolan. Plötsligt hör jag ena dottern säga: “Blä! Pappa, jag trampade i kattbajs igen!” “Inte igen”, muttrar jag för mig själv och vi går därefter in och tvättar av skorna och jag får mocka i väg bajset i vår carport för tredje gången på en vecka. Så ser många morgnar ut för oss tyvärr.

Katterna i vårt bostadsområde verkar ha bestämt sig för att vår tomt, och speciellt vår carport, är deras toalett. Flera gånger i veckan hittar jag kattbajs som jag får ta bort. Och nu börjar vi tröttna och fundera på om vi till och med ska flytta. För det var inte det här vi tänkte oss när vi skaffade hus.

Både vi föräldrar och våra två barn trivs jättebra i vårt område, som heter Bällsta och ligger i Matfors. Vi själva har inga katter, så varför ska vi behöva plocka upp en massa kattbajs på vår tomt?

Vi har försökt sprida ut medel som ska stöta bort katterna, men det har inte hjälpt. Och vi har pratat med närmaste grannen, vars katter är de som är oftast på vår tomt, och möttes av noll empati och “Det får man räkna med, katter bajsar ju lite här och där”. Men är det verkligen rätt att tillåta utekatter i ett bostadsområde? Vårt svar är ett solklart nej. Och det är flera andra i området som berättat för oss att de har samma problem. Om vi skulle enas om att inte tillåta utekatter i Bällsta skulle grannsämjan bli mycket bättre. Och våra barn skulle slippa trampa i kattbajs varje morgon och få en positivare bild av katter.

Förbjud utekatter i bostadsområden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons