Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud vapenexporten

/

Annons

Sverige är ett demokratiskt land och vi har tryck- och yttrandefrihet och fria val till riksdag, kommun och landsting. Vi har även mötesfrihet och religionsfrihet.

Sverige är känt för att vara ett land som hjälper människor som har det svårt, både i andra länder och i Sverige. Vi som är svenska medborgare har rätt att få ekonomiskt bistånd om vi saknar arbete och inkomst. Sverige ger mycket pengar i bistånd till fattiga länder och tar emot många flyktingar. Sverige har också många missionärer i världen som hjälper folk i fattiga länder att bygga skolor och evangeliserar bland dem.

Sverige är ett bra land att leva i på många sätt. Det är vackert med fin natur och ett socialt skyddsnät med a-kassa och sjukförsäkring. Vi har goda kommunikationer i Sverige med många bussturer, många tågturer och många flyg. Samhällsservicen är bra på de flesta platser i Sverige. Exempelvis så finns det

bensinmackar, affärer, bank, apotek vårdcentral och räddningstjänst, byavakt som samarbetar med polisen på de flesta orter på landsbygden i Sverige. Sverige är en demokrati, ett folkstyre där vi har både val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige och det finns också möjlighet att ha folkomröstningar i viktiga frågor både på kommunal nivå och på riksnivå.

Vi hävdar att vi är ett neutralt och demokratiskt land. Ändå är Sverige med på krigsövningar som

Nato har och ändå exporterar Sverige vapen.

Sverige måste sluta exportera vapen. Riksdagen måste förbjuda vapenexporten. Tillgången på vapen leder till våld och krig där många människor blir svårt skadade och dör. Titta på människorna som ligger på sjukhus i bland annat Syrien. Några har blivit blinda på grund av krigsskador, andra människor har mist ett ben, en arm eller fått granatsplitter i kroppen. Vi ser på tv-nyheterna hur skadade och döda bärs på bårar i sönderbombade städer.

Det måste bli slut på den svenska dubbelmoralen där våra politiska makthavare ser till så att Sverige tar emot många flyktingar och ger mycket i bistånd och samtidigt säljer vapen till olika länder i världen.

Vår värld behöver inte vapen som föder hat och våld och dödande, utan vår värld behöver försoning mellan människor och fred.

Sverige som är ett demokratiskt land måste ta initiativ till att andra länder förbjuder vapenexport genom att vi själva förbjuder vapenexporten.

Sverige måste vara ett gott exempel för andra länder på alla områden. Låt oss tvätta bort den skamfläck som den svenska vapenexporten är.

Makthavare i Sverige förbjud den svenska vapenexporten! Det effektivaste vapnet är pennan och det fria ordet.

Anders Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons