Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningarna värderas olika

Annons

Ser att Sundsvalls kommun pytsar ut 4 075 000 kronor till några stadsklubbar för det kommande året. Inte illa. Man har olika kriterier som ligger till grund för beloppen och man ser att till exempel ”exponering i media” värderas till 40 procent.

Ser att SDFF får en halv miljon i stöd medan däremot Selånger damfotboll, som är minst lika bra som SDFF blir utan. Men det finns väl någon hake, varför? Exponeras SDFF så mycket mer än Selånger? Exponeras man över huvud taget alls. Många vet säkert inte ens vad SDFF betyder. SDFF ligger i damfotbollens tredje division i Sverige för närvarande.

Men man ska inte avundas de som får hjälp men det är väl ett tecken också på att man inte klarar livhanken annars. Av vilken anledning kan man fråga, jobbar de för lite själva för att få ekonomin att gå ihop?

Jag har lång tid bakom med arbete inom en liten klubb, väster om Nacksta. Där var det inte att det regnade pengar över oss, vi fick minsann fixa stålarna själva till verksamheten, förutom en liten slant, som blev mindre och mindre från stat och kommun.

Bernth-Ivar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons