Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara dig om vården, Ewa Back

Annons

Det är nu lite mindre än en månad kvar på vår uppsägningstid och vi har åter haft en innehållslös träff med vår klinikchef och enhetschefer. Det enda man talar sig varm om är den berömda lönetrappan, inget om att vi vill börja vår klättring på trappan från bottenvåningen och inte källaren.

Det verkar inte finnas någon vilja alls att förhandla på något sätt för att lösa problemen. Detta resulterar nu i att 24 anestesisjuksköterskor tackar för sig och söker jobba på annat håll. Vårt bortfall försöker man i möjligaste mån att fylla upp med sjuksköterskor via bemanningsföretag, vilket både är ekonomiskt och produktivt dåligt. Troligast kommer antalet operationssalar som kan vara öppna att måsta minskas ner, vilket resulterar i att färre operationer kan genomföras och att patienterna i slutändan får åka till andra sjukhus/vårdgivare för operation. Även olika nyckelfunktioner på avdelningen försvinner så som läkemedelsbeställare, sektionsledare och projektledare för ombyggnationen och inte minst all kompetens och verksamhetskunnande.

Vi inbjuder nu dig, Ewa Back, till ett möte där du som ytterst ansvarig för vården får förklara för oss hur detta är den bästa och mest ekonomiska lösning som landstinget kan komma på och hur din syn på situationen är.

Christer Axelsson, Oskar Malker, Eva Hellman, Mirjam Lager Sirviö, Sara Fors & Marlene Wikberg med flera, avgående anestesisjuksköterskor i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons