Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förläng Lars Ahlin-utställningen

/
  • På 100-årsdagen av Lars Ahlins födelse den 4 april anordnade sällskapet ett arrangemang på Stora torget och i Stadshuset.

Annons

Replik på "En bild av staden före arbetarrörelsen", ST 8 juni.

Häromdagen skrev Svante Säwén i sin S-krönika att Lars Ahlin, en av 1900-talets främsta författare, är förvånansvärt okänd i Sundsvall. Detta är givetvis märkligt med tanke på att Ahlin föddes i Sundsvall och att flertalet hans över 20 romaner och novellsamlingar har Sundsvallsmotiv.

Lars Ahlinsällskapet gör allt för att påminna om Ahlin. På 100-årsdagen av hans födelse den 4 april anordnade sällskapet ett arrangemang på Stora torget och i Stadshuset... Sällskapet har också i vår utgivit en antologi om Ahlin med 14 essäer.

Men vad gör de kulturansvariga i Sundsvalls kommun? När jag i veckan var inne på stadsbiblioteket för att bese Ahlinutställningen som öppnade den 29 april fick jag veta att den tagits bort. Varför? Utställningen borde självklart ha stått kvar under hela jubileumsåret, som för övrigt Ahlinsällskapet fortsätter att fira med en rad seminarier hela hösten 2015. Vore det inte trevligt om alla sommarturister i Kulturmagasinet kunde få ta del av utställningen. Minimeringen av Lars Ahlin från ansvarigt kulturhåll i Sundsvall är bedrövlig. Ahlinutställningen måste snarast ställas ut igen på central plats i Stadsbiblioteket eller åtminstone placeras i anslutning till Medelpadsrummet på andra våningen.

Lars-Göran Tedebrand

Professor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons