Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenade bussar och indragna turer

/

Annons

Det är så att jag har funderat mycket på hur Din Tur behandlar och betraktar sina "kunder". Det är så att bussarna väldigt sällan anländer på utsatt tid, vilket är förståeligt ibland, men inte varje dag.

Dessutom har det sedan Din Tur bytte till nya bussar, i juni månad, blivit betydligt mindre plats på bussarna, det får alltså plats färre resenärer per buss. Tänk morgonrusningen, då alla barn och ungdomar ska till skolan, vuxna ska till jobb eller annan sysselsättning och bussen är proppfull och får skriva "Fullsatt" på skylten. Är det okej? När man reser med buss varje dag och alltså betalar 690 kronor per månad, att inte få komma på bussen? Att få stå i gången under en 20- minutersresa, för att det är fullt på bussen.

För min del är jag så upprörd över att jag, en fattig student, ska behöva betala närmare 700 kronor för något som inte ens går. För det är så det är, så många morgnar jag har stått och väntat på bussen i en 30–40 minuter, trots att det borde ha kommit minst två bussar under den perioden. Och jag är inte ensam, det finns många människor i den här staden som på grund av att man inte har körkort eller kanske värnar om miljön inte kan färdas på något annat sätt. Vi är alltså helt utelämnade i Din Turs händer. Och sätts gång på gång på pottkanten i och med uteblivna turer och fullsatta bussar.

Jag tycker synd om chaufförerna som får ta den hårdaste smällen, då det är de som har kontakten med resenärerna på en daglig basis. Funderar mycket på det här med att man vill få fler människor att flytta till Sundsvall. Hur ska detta någonsin kunna ske med en så usel lokaltrafik?

Att kräva att man ska betala dyra pengar för detta kan jag inte för mitt liv begripa. Om bussarna gick som de skulle och tog upp alla passagerare skulle jag mer än gärna betala 690 kronor. Men som det är nu känns det mest som att kasta pengar i sjön. Att Din Turs trafikinformation är bristfällig är väl inte heller något som förvånar, där visste man inte riktigt ens var berörd buss befann sig... Tänkte även få be att påminna Din Turs ledning om att det snart kommer snö (som det gör varje år vid den här tidpunkten) och att jag härmed ber dem att förbereda sig på halt väglag.

Norråtta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons