Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden ligger i barnens händer

/
  • Köpstopp, stopp för timvikarier och anställningar i kommunens skolor.

Annons

Det finns en förvisso gammal, men fortfarande aktuell citat av Martin Luther om läraryrket som lyder så här: “Arbetet är stort, och det giver ringa anseende. Men i en stad har man större behov av en lärare än en präst. Borgmästare, furstar, adelsmän kunna vi undvara, men icke skolor för de behövs för att regera världen.”

Det kanske är det här citatet eller liknande som man tänkte på när man satte målet att Sundsvall ska få Sveriges bästa skola 2021. I alla fall tänkte man nog – förhoppningsvis – på att framtiden ligger i våra barns händer och att de behöver en bra utbildning.

Ett bra mål, men när man hör nyaste beslutet av kommunen begriper man att det är bara tomma ord som inte betyder ett skvatt. Beslutet jag syftar på betyder köpstopp, stopp för timvikarier och anställningar i kommunens skolor. För skolan jag jobba på betyder det i praktiken att många barn inte får den hjälp med matte som de behöver, eftersom tjänsten för matte-speciallärare inte kommer att tillsättas. Och under dessa förutsättningar ska alltså Sundsvall få Sveriges bästa skola om några år?

Eleverna som möter stressade lärare och får undervisning utan nödvändigt material ska dessutom tycka om att gå i skolan, de ska vilja lära sig något …

Kanske är jag för dum för att fatta hur dessa ekvationer ska lösas, men jag vill gärna ha ett svar.

Wiltrud Daniels

Obehörig lärare och mamma till fyra barn varav två i skolåldern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons