Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från mörker till att kunna hantera ångesten

Annons

Ångest? Vad är egentligen ångest? Ångest kan tyda på många olika saker. Och i mitt fall var det hur jag har haft det, vad jag varit med om på senare år och nu.

Ångest är ingenting och leka med. Det måste man ta på allvar. Lyssna på kroppen. Lyssna på ditt mående. För det är på riktigt.

Jag har lidit av ångest i tre–fyra år. Är obekväm när jag visas bland folk. När jag går på affären. Får ren panik och vill bara krypa ur skinnet.

Fick även socialfobi i början när jag fick ångest. Stängde in mig helt. Vägrade och ta emot hjälp. “Jag fixar det här själv”. Blev inte tagen på allvar.

Vaknade en kväll av att jag inte andades, gick ner till min mamma och sa vad jag hade upplevt och hon tog mig inte på allvar hon sa: “Du inbillar dig bara”.

Vågade aldrig öppna upp mig riktigt och säga hur jag egentligen mådde. Jag blev inte tagen på allvar. Ingen trodde på mig. Och det var frustrerande. Vände mig till en kurator. Som var min räddning mot min ångest. Ångesten höll på att ta mitt liv kändes det som. Man ville bara gräva ner sig under jorden.

I dag mår jag bra. Känner av ångesten. Jag har lärt mig och hantera den. Och vet vad jag måste göra för att må bra. Till alla som har ångest. Våga ta steget. Våga ta emot hjälp. Ta emot en hjälpande hand. Ensam är inte starkast.

Att leva med ångest

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons