Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från okänd till kändis, i polisens ögon

/

Annons

Jag och mina vänner är precis som alla andra vanliga ungdomar, somliga studerar och andra jobbar. Vad många kanske inte vet är att vi är mobbade, av polisen.

Nu har ett par månader passerat sedan den omdiskuterade ungdomsfesten ägde rum i slutet av februari. Hur har det påverkat min och mina vänners tillvaro?

Om vi är ute och ska ta en tur till, låt oss säga McDonalds, för sin nattliga dos av skräpmat. Vi hoppar in i bilen och styr personbilen i riktning mot kalorier, vi är mån om att alla har bälte och att allt är på sin plats. För, vi vet med säkerhet att så fort farbror blå får syn på vår personvagn så vänder de om för att sedan lysa upp tillvaron med blåljus.

Mina vänner och jag känner oss trakasserade av polisen då de använder alla metoder de kan för att trycka ner oss, varför göra det när det finns mördare, spice och inbrottstjuvar som härjar här i länet som de aldrig verkar få någon bukt på?

Hur har detta påverkat oss? Vi bryter våra beteendemönster. Modifierar utseendet på våra bilar för att undvika igenkännande. Undviker att gå hem sent på natten istället för buss, taxi eller annan skjuts. Parkerar vi bilen och kilar iväg på ett ärende en längre tid så brukar vi finna en polisbil parkerad i närheten som står och väntar på oss.

Budskapet jag vill få ut är att polisen bör göra sitt jobb. Vilket är att förhindra och motverka brott, och vara samhällets vän ... om inte främst ungdomarnas vän.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons