Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå inte i skidspåren

/
  • Skidspåret är i första hand avsett för skidåkning, poängterar skribenterna.

Annons

Vi boende i Övre Bredsand har fantastiska möjligheter till längdskidåkning med spåret så gott som utanför dörren. Många tar också bilen hit för att åka. Dagarna kring jul hade Stockviks SF som vanligt lagt ner ett stort ideellt arbete och trots den begränsade snötillgången fått till cirka fem kilometer fina spår för både klassiskt och skate.

Tyvärr var skatebanan helt söndertrampad efter ett par dagar och detta har varit ett återkommande problem varje vinter, trots att klubben i fjol satte upp anslag där folk uppmanas att inte gå i spåret.

Nu har mer snö kommit och spårdragaren kan få göra sitt jobb på nytt. Att ge sig ut och promenera i ett nydraget skidspår är verkligen att bete sig respektlöst både mot spårdragare och skidåkare, även om det nog är tanklöshet det egentligen handlar om.

Om underlaget får frysa ihop ordentligt innan och fotgängaren håller sig ute på kanten så kan det fungera, men spåret är trots allt i första hand avsett för skidåkning. Vi hoppas alla kan respektera detta efter nästa större snöfall och det gäller givetvis inte bara i Stockviks fina spår utan överallt.

Åsa och Anders Ottosson, två av många skidåkare i Bredsand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons