Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss bra förutsättningar

/
  • Förutsättningarna för att bli Sveriges bästa skola är under all kritik, skriver Anna-Karin som arbetar som förskollärare i Sundsvalls kommun.

Annons

Hej! Tommy Nilsson – skoldirektör i Sundsvalls kommun.

Jag arbetar som förskollärare vid en av dina förskolor, en fantastisk arbetsplats med givande möten varje dag.

Vid vårt senaste APT-möte (arbetsplatsträff) blev vi placerade framför en av våra datorer för att ta del av det budskap du vill föra ut till dina anställda i kommunen.

Sveriges bästa skola 2021!

I din högst ”personliga” film presenterar du sju ”delmål" att arbeta med för att nå detta högt satta mål, målet satt med all rätt.

Tänk så attraktiv vår kommun skulle bli med både inflyttning och inflytande, en positiv anda med många barnfamiljer …

Målen är fina, eleverna ska ha en positiv syn på skola och inlärning, så även föräldrarna. Eleverna ska lämna skolan med så höga resultat som möjligt efter varje elevs enskilda förutsättningar. Lärarna ska arbeta med kollegor som har en bred erfarenhet och arbetar efter vetenskapliga grunder.

Vi i skolan ska göra det goda livet möjligt.

Efter att vi sett denna film ska vi i arbetslaget på vår förskola fundera över hur vi arbetar för att nå dessa mål och givetvis sträva vidare mot Sveriges bästa skola 2021.

Men du Tommy det här är inga nyheter för oss ute i verksamheten, vi arbetar redan med dina sju mål i allra högsta grad, detta trots att förutsättningarna är under all kritik.

Så kom med lite konkreta idéer hur detta ska ske.

Här kommer några förslag från produktionen som de säger på Toyota:

– Höj lönen för alla pedagoger, rejält så vi blir konkurrenskraftiga gentemot storstäderna och på det viset kan arbeta med de erfarna kollegor du talar så varmt om.

– Skaffa teknisk utrustning till förskolorna/skolorna så att vi som arbetar med nästa generation har en chans att följa med i utvecklingen.

– Minska storleken på barngrupperna, tio barn hos de minsta är tillräckligt, det blir många möten och social träning för barnet i ett–två års ålder.

– När barnen blir äldre tre–sex år kan gruppen utökas till 15–20 barn beroende på de behov som finns hos barnen.

– I skolan önskar jag att det finns lärare som kan ge dig en bättre önske-/kravlista än vad jag kan, men som tvåbarnsförälder vill jag se resurser som tillsätts direkt i klasser där behov finns. Även i skolan ska elevantalet i klassen matcha dess elevers behov. Ett stort problem är att resurserna allt för ofta är outbildad personal. (Men det ska vi ju ändra på nu).

Jag vet med vetenskaplig forskning i ryggen att dessa åtgärder gör det goda livet möjligt för de viktigaste i detta sammanhang – barnen.

Filmen kan ses på Youtube (Sveriges bästa skola 2021 – en resa i utveckling) om du mot förmodan missat den som anställd eller boende i Sundsvalls kommun.

Fantastiska mål Tommy – så ge oss fantastiska förutsättningar.

Anna-Karin, förskollärare i Sundsvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons