Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte bort romerna

/
  • Lägret i Högdalen där EU-migranter från Rumänien bor i tält och kojor i skogen. Avhysningar av tiggare från deras boplatser ökar kraftigt. Men avhysningarna är bara en tillfällig lösning på problemet. Och det finns ingen politisk enighet kring hur frågan ska hanteras.

Annons

Flyktingar har större värde än romer. Detta är en verklighet i Sverige i dag. Flyktingar får bo inomhus. Romer får bo i tält och gamla husvagnar utan ekonomi och mat. Flyktingar får ekonomisk hjälp samt mat. Och vägrar att bo på landsbygden. Missbrukare får ingenting om de är hemlösa och inte ställer upp på kommunens regelverk.

Vad tycker sossarna, jo, man satsar bara på de som syns av EU. Skall romerna frysa fast utanför våra affärer i vinter eller frysa ihjäl? Sverige i dag är värre än på 1930-talet.

Alla har ett värde så länge hjärtat slår, så nu manar jag våra politiker att öppna sommarstugor, husbilar, fjällstugor och gäststugor för missbrukare, romer och skolungdomar som står utan bostäder samt ge dem frikort till våra skolmatsalar året runt.

n.Lennart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons