Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör det inte besvärligare för oss bilister

/
  • Nu kan vi konstatera att satsningen på en ny avgiftsbelagd bro inte flyttar trafikflödet i den utsträckning kommunen trott. Då hotar kommunens trafikplanerare sin vana trogen med att göra det besvärligare för oss trafikanter genom att göra gamla E4 smalare, skriver signaturen

Annons

Trafikplaneringen i den här kommunen är en katastrof. Vi är trafikanter av en anledning – vi är helt beroende av bilen i den här delen av landet för att få vardagslivet att gå ihop.

Nu kan vi konstatera att satsningen på en ny avgiftsbelagd bro inte flyttar trafikflödet i den utsträckning kommunen trott. Då hotar kommunens trafikplanerare sin vana trogen med att göra det besvärligare för oss trafikanter. Att göra vägarna smalare och att införa så mycket hinder som möjligt verkar vara deras strategi.

Hittills har den taktiken varit helt verkningslös. Planerna när det gäller trafiken blir bara tokigare, ta bara Bergsgatan som är anslutning mot E14, där planeras trafiken gå via Timmervägen mot Birsta för att sedan gå söderut över avgiftsbron. Är det någon som tror att den planeringen kommer att fungera? Nej, trodde väl inte det. Eller planerna på att för dyra pengar smala av den gamla E4 söderut ända mot Njurunda med cykel/gångväg.

Jag kan upplysa att denna väg är i utmärkt skick med separat cykel/gångväg och trafiken flyter utan problem. Inte heller kollektivtrafiken har några problem att samsas där med oss biltrafikanter, till skillnad mot den försämring som genomförts de senaste åren av Fridhemsgatan och Björneborgsgatan.

En ombyggnad av gamla E4 vore att kasta pengarna i sjön. Sundsvall ligger mellan två berg, Timmervägen ansluter E4 till E14 så nu saknas anslutning (avgiftsfri) mellan nya E4 söder om stan till E14 västerut vilket skulle få bort trafiken och avgaserna från stan.

Läs mer om trafikhindren som planeras på Köpmangatan här.

Läs mer om E14 som ska flyttas.

Läs mer om körfältet i centrala Sundsvall som tas bort här.

Trafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons