Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne med berg och sjöar

/

Annons

Att höja bensin- och dieselpriserna kommer att slå hårdast mot landsbygden. Vi har inte de kollektiva alternativ som storstäderna har, vi har inte tunnelbanor och bussar som går varje minut. Vi är beroende av bilen för att kunna ta oss till ett tåg.

Att höja priserna är att slå på en landsbygd som redan kryper på knäna av arbetslöshet och jobb som flyttas in mot städerna. Ni som politiker skall vara Sveriges folks röster utåt och bära fram våra intressen och önskningar för vår framtid i riksdagen.

Men just nu är ni likt en pappa till ett barn och säger åt oss att vi vill in till städerna, vi vill bo och jobba i betongdjungeln, det är bättre där. Ni ska inte sitta inne i städerna och säga att folk på glesbygden vill in till städerna – det är inte ert jobb att lägga ord i munnen på oss. Det är vi som ska lägga orden i er mun och här kommer några ord från en på glesbygden:

Låt oss bo kvar i vårt barndomshem, låt oss bo kvar i det hem vi byggt upp kring den otroligt vackra och potentiella natur och landsbygd vi har här uppe. Ta inte död på vår livsstil, vår vardag eller våra drömmar. Alla vill inte ha ett höghus av betong som granne eller krogen runt hörnet, alla vill inte låta sina barn leka på små inhägnade grönområden mellan trafikerade vägar. Vi har hela skogar för våra barn att leka i, vi bor granne med berg och sjöar. Det är väl just dessa saker som ni rödgröna vill bevara? Gör det möjligt för oss att bo kvar här, för vad är en skog eller en sjö om man inte kan njuta av den?

En landsbygdsfamilj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons