Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har jag tur kommer jag fram i tid

/

Annons

Det finns mycket att skriva om busstrafiken, chaufförer, tavlor med turlistor, tavlor med tider, Din Tur-appen med mera. Jag har åkt buss hela mitt liv för att ta mig till jobbet. Det blir sämre och krångligare för varje år. Tiderna är för snäva för att klara bussbyten.

Förr kunde chauffören anropa nästa buss att vänta in två minuter. Den servicen finns ej i dag. Har ej den skyldigheten. Kollar i appen om det är någon försening. Trafikinformation. Inga rapporterade trafikstörningar eller förseningar. Ändå är bussen sen. Varför? Vägbyggnationer, olyckor, snökaos med mera.

Vägbyggen kan vara flera veckor men ingen text kommer att alla turer är cirka 30 minuter sena. Varför finns trafikinformationen i appen? Vem lägger in informationen eller rättare sagt, lägger inte in den? Kan man ringa någon och tipsa? Det finns nästan inga aktuella turlistor uppsatta i busskurerna.

Det värsta av allt är nog tur 120. Timrå till Söråker och tvärtom. Det står att det är byte i Sörberge norra. Sitt kvar säger chauffören när jag kliver upp och skall byta. Så ändras tur 611 till 120 och tvärtom. Är det alltid så frågar jag. Nej blir svaret. Olika dagar och olika tider. Vi vet inte själva säger chauffören. Undrar hur många som klivit av och fått vänta en timme på nästa tur. Visst är det enkelt att ta bussen. Har jag tur kommer jag fram i tid.

Läs också:

Nu får det vara slut med busskrånglet

Tålamodet slut för resenärer med linje 1

Busslisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons