Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj landstingsskatten och behåll tre akutsjukhus i länet

/

Annons

Distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Västernorrland föreslår nu en skattehöjning på 80 öre redan år 2016 för Landstinget Västernorrland. En omgående skattehöjning är en absolut nödvändighet för att kunna nå en ekonomi i balans under mandatperioden.

Läs mer om landstingsskatten här

Centerpartiets distriktsstyrelse säger nej till besparingar inom Primärvården i länet. För Centerpartiet är folkhälsa grunden i en hållbar välfärd där hälso- och sjukvård ska finnas nära till hands.

Centerpartiets distriktsstyrelse säger vidare nej till besparingar inom landstingets regionala utveckling. 2017 övertar äntligen Landstinget Västernorrland det regionala utvecklingsansvaret i Västernorrland från staten. Att i det sammanhanget föreslå stora besparingar ger helt fel besked för ett län som behöver fler jobb i fler företag.

Specialistvården är och har varit landstingets stora problem ur ekonomisk synpunkt. Stora kostnadsreduceringar genom en ökad samordning inom länets sjukvård är därför en absolut nödvändighet. Alla människor ska känna trygghet oavsett av var man väljer att bosätta sig i länet. Beskedet från Centerpartiets distriktsstyrelse i Västernorrland är därför glasklart. Tre akutsjukhus som samarbetar ska fortsatt finnas i länet.

Jonny Lundin

Centerpartiets distriktsstyrelse i Västernorrland distriktsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons