Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur länga ska vi vänta?

Annons

Varför fegar våra politiker i den så kallade sjukhusfrågan, det vill säga antalet sjukhus i länet?

När man är politiker ska man tydligen inte redovisa sina egna åsikter offentligt i viktiga sjukhusfrågor i Västernorrlands län, och särskilt ska man akta sig för att peka med hela handen på något som antagligen kommer att bli en oundviklig lösning för länets framtida sjukvård. Att så måste ske inser allt fler insatta i problematiken, men ingen samlad politisk gruppering har kurage och muskler nog att ta tag i en nödvändig omorganisation, en del har inget som helst intresse.

En ovanligt uppriktig politiker som har satt ut hakan och tyckt till på egen hand får, som vi nu sett, inga applåder och inte heller understöd från de politiska leden. Men det blir ju inte tyst i den här angelägna frågan bara för att man skjuter budbäraren, åt sidan. Tvärtom.

Vi i andra delar av länet inser dessutom att hennes partikamrater boende i Sollefteå och Ångermanland har alla möjliga skäl att se sin egen situation som synnerligen central. Visioner och ansvar för hur hela länets sjukvård ska hanteras måste därför komma samlat och med kraft från annat håll, så snart som möjligt. Ju längre man dröjer med att ta tag i den här frågan, desto dyrare blir notan.

Så, hur länge ska vi vänta på att få en fungerande sjukvård som rättvist gynnar hela länet?

Positiv Ångebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons