Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska vi komma tillrätta med bajsproblemet?

/

Replik på tidigare insändare om utekatter i tätt bebodda villaområden.

Annons

Det har varit både intressant och skrämmande att läsa alla kommentarer om våra åsikter angående att vi vill förbjuda utekatter i tätt bebodda villaområden. Vi vill här klargöra några saker som en del med hårda, och en del direkt oförskämda, ord hävdat:

1) Vi är inte katthatare. Jag själv har haft innekatt som husdjur och älskar djur i alla former.

2) Katter gräver inte ner allt sitt bajs. Jag har själv sett katter bajsa på vår tomt. Jag har stått bara några meter ifrån och kommit på dem på bar gärning. Det ligger bajs både på asfalten och gräsmattan. Och vi kan se skillnaden på katt- och hundbajs, vi är inte blinda.

Vi skulle inte ha något emot utekatter om de inte skulle gå runt och bajsa överallt. Vi tycker det bara är trevligt att barnen får stifta bekantskap med dessa snälla och mysiga husdjur. Men finns det någon lösning? Om katter kastreras – kan det minska deras behov att markera revir på det här sättet? Ge gärna oss och alla kattägare tips på hur vi ska komma till rätta med detta genom att kommentera denna insändare. För barnens miljö måste väl vara lika viktig som katters rätt att vara ute? Är det viktigare att katter får bajsa överallt än att barn kan leka fritt utan att springa runt på kattbajs? Innerst inne vet vi nog alla svaren på det, eller hur?

Förbjud utekatter i bostadsområden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons