Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker Din Tur?

/

Annons

Tänk, jag trodde att idén med kollektivtrafik i en stad var att människor skulle kunna ta sig mellan olika platser för att de inte kan eller vill köra bil, till exempel på en dag som midsommarafton.

Ack så fel jag hade. När dottern och hennes kompisar skulle åka till fest på eftermiddagen kom inte bussen. En hel massa människor stod och köade och undrade, tills någon upptäckte ett litet M på turlistan – alla bussar hade slutat gå vid 15-tiden. Alla i hela stan, verkade det som.

Sen, på natten, då det var dags att ta sig hem, gick det inga nattbussar heller, trots att det var röd dag dagen därpå. Och på söndagsmorgonen när jag själv skulle ta mig till stationen för att ta ett tåg klockan åtta hade inte busstrafiken kommit i gång.

Hur tänker Din Tur? Hur många ungdomar har råd med taxi, om det inte finns någon förälder hemma som kan hämta mitt i natten?

Samma sak natten mellan Valborg och första maj, och andra nätter mot helgdag då specialtidtabell gäller. Detta i kombination med den otroligt dåliga servicen att bara köra halvtimmestrafik på sommaren – fast det ju ändå finns människor som jobbar, till exempel skollovslediga ungdomar – rimmar dåligt med kommunens uttalade ambition att få folk att åka mer kollektivtrafik för miljöns skull.

Det är ju inte lätt för den uppväxande generationen att vänja sig vid att åka buss när det så ofta inte går.

Ingela Hofsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons