Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudstadsbor tar statliga toppjobb i Norrland

Annons

Nyligen diskuterades på P4 Västernorrland frågan om höga chefer som bor utomläns och skattar i sitt hemlän/kommun. Nästan alla chefer i statliga bolag och landstingen kommer från Stockholm, varför är det så? Finns inte kompetensen i Norrland eller är detta en dold fördel med att jobba nära regeringen, man kan kalla det en dold muta.

Hit kommer före detta anställda på regeringskansliet och tar toppjobb på de statliga bolagen men bor kvar i huvudstaden och skattar där. Det blir som att huvudstaden ger av statliga pengar men tar tillbaka en del då man skickar ut sina egna att ta toppjobben.

Man säger att det inte finns den kompetens i Norrland som krävs. Här finns stora företag som till stor del bär upp huvudstaden med sina affärer, men dessa chefer har ingen politisk kompetens eller kontakter. Samma är det när man tittar på landstinget också, där har man också en chef från Stockholm som inte bor i länet som har en lön som motsvarar en chef i ett större företag.

Men ett stort men, den gubben kan inte sköta ett företag så stort som landstinget. Det borde ha hänt mer under hans tid som chef men det som hänt är mer korridorvård och personal som hoppar av, samt ett konstant stabsläge. Det viktigaste för landstinget är och har varit sjukvården men ju mer politikerna pillat i det så har man plockat in flera andra områden med chefer som man funderar vad de pysslar med. Att maximera sina egna löner på skattepengar har man lyckats med men som skattebetalare kräver jag mer.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons