Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I huvudet på en näthatare som bara vill få känna något

/

Annons

Vi vill alla bli älskade, jag vågar påstå det utan att sticka ut hakan för mycket. Men vi kan inte bli älskade av alla, det förstår vi, vi är ändå ganska många människor på jorden. Svårt att träffa alla liksom.

Men om vi inte kan bli älskade, då kan vi kanske bli beundrade. Det känns som ett rimligt mål, att bli beundrad. Jag kan göra något coolt och lägga ut på internet, vem vet var det kan landa. Tänk om jag lägger upp något så coolt att det hamnar i Japan och jag blir megakändis. Typ som den där snubben i videoklippet. Åh, vad heter den, du vet han som sjunger i Thailand. Äsch, strunt samma. 

Hmm, okej jag har kanske inte någon direkt cool idé, hmm, hur ska jag då göra?! Min musikaliska förmåga lämnar mycket att önska, måla är inte heller riktigt min grej. Jag är i och för sig jäkligt bra på att visa andra hur man ska göra, jag är rätt pedagogiskt och jag har stort tålamod. Hur ska jag nå ut med det på internet?! Hur ska jag bli beundrad på Youtube på grund av det. Äsch, strunt samma.

Nu vet jag, jag kan skoja till det lite, jag kan skriva någon fräck kommentar på den där artikeln som jag såg på Facebook. Då blir jag kanske lite beundrad, eller kanske mer fruktad. Någon blandning. Det kan vara rätt coolt. Bara inte någon säger emot, det kan bli lite tufft. Va' fan, man lever bara en gång, vi kör, jag skriver det. Det får bära eller brista. Jag är som jag är, och har alltid varit sån. 

Fan, folket tyckte ändå som jag men några sade i och för sig emot, orka tjafsa. Jag skiter i dem, vill de något kan de komma. Ska visa dem. Men folk snackar så mycket online. Internet är ändå inte på riktigt, jag lever mitt liv utanför datan, med mina riktiga vänner, i den riktiga värden.

Det var bättre förr. Varför kan inte bara världen älska mig, jag menar det är väl inte för mycket begärt, jag vill bara få känna något. Det blir lätt lite tomt annars. Jag gillar inte att placerad i fack men något vill jag ändå känna, något fack vill jag ändå bli placerad i. Till nästan vilket pris som helst.

Robin Jönsson

Student vid Lunds Universitet

Niclas Christoffer

Författare och komiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons