Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I valet och kvalet

Annons

Så har vi åter avverkat ett val, som inte blev som vi hoppats. Visserligen slogs borgarna tillbaka, och Socialdemokraterna blev åter största parti.

Majoriteten blev tyvärr inte tillräcklig för ett parti, vars bakgrund är Svenska Motståndsrörelsen, ett främlingsfientligt och nazistiskt parti, fick hela 13 procent av rösterna och blir därmed vågmästare.

Sten Löfven har en närmast omöjlig uppgift. land­et blir omöjligt att styra. Inget annat parti verkar vilja hjälpa till. Alla förslag han lägger kommer att blockeras.

Först få vi väl se vad som händer, när budgeten läggs. Det kommer nog att leda till nyval, men det lös­er inte problemet.

Folk kommer att åter rösta på SD, kanske ökar deras röstetal. Glömt är alla skandaler kring detta parti, deras nazistanstrykning, järnrör och rasistiska skriverier.

SD vill att hjälp till flyktingar ska ges i närområdet. Detta görs, men självmant kommer människor hit. Ska vi sända tillbaka dem att slaktas i sina länder? Är det det som SD vill? Vi kan inte vara så inhumana att vi sänder dem tillbaka till en säker död.

Jag tycker att EU ska gripa in och få alla länder inom unionen att hjälpa till. Det blir ju ohållbart om bara Sverige ska stå för flyktingmottagandet. Italien måste beundras för det de gör. Tusentals har ju kommit dit. Italien bör hjälpas, för det är nog förenat med stora kostnader.

Jag önskar Löfven lycka till, att han ska klara detta. Men de andra partierna måste ta sitt ansvar. Må de som inte vill hjälpa till få sota för detta i kommande val.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons