Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga skäl att höja hyrorna Mitthem

Annons

Mitthem kräver 2,46 procent i hyreshöjningar, men hyresgästföreningen säger 0,20 procent. Detta motsätter Mitthem och skyller på saker och ting, som är tagen ur luften menar jag.

Mitthems underhåll med mera har man som hyresgäst betalat i många år via hyran, var är dessa pengar? Då undrar man hur Mitthem förvaltar? Hyrorna är höga redan nu och sedan år tillbaka.

Om man ska genomföra olika åtgärder i sitt bestånd, kan man inte lasta sina hyresgäster för detta.

Då får man gå till sina ägare om pengar, det vill säga vår kommun. Med sin hyrestakt så kommer människor att vräkas på grund av att man inte har råd med hyran. Mitthem säger att man är mån om sina hyresgäster, det är på tiden att visa det. Så en hyreshöjning på 0,20 procent är vettig.

Vill Mitthem ha mer pengar får man gå till sina ägare och be om pengar, inte sina hyresgäster via hyreshöjningar som inte är normala. Jag skulle gärna ha redovisat hur mycket man har gett kommunen pengar, avkastningskrav under årens som gått. Låt oss säga från 1990 till 2014.

Jag hoppas att Hyresmarknadskommitten inte går på Mitthems linje, utan på hyresgästernas linje. Mitthem har kunnat slagit ut detta på många år tidigare, det vill säga släta ut det.

Leif Nyström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons