Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen studiero på Skönsmon

Annons

Jag studerar vid universitetet och tog en promenad till biblioteket i Skönsmon. Jag är bosatt på Mon och resonerade efter devisen varför gå över ån efter vatten? Det måste finnas möjlighet för en studerande att slippa åka ner till stan för att där i avskildhet kunna åtnjuta studiero. Så resonerade jag i mitt inre, men stötte genast på patrull.

En trevlig herre bakom disken upplyste mig om bibliotekets knappa öppettider. Ett par timmar på förmiddagen, stängt en stund på dan och därefter ett par timmar på eftermiddagen. Alltid något, men för att riktigt försjunka i ämnena krävs tid, och tid utan avbrott.

Jag tackade och gick ut i Skönsmohusets korridor. Då såg jag att det står Studierum på en skylt hängandes i taket och det var ju mycket lämpligt gällande mitt syfte och ändamål. Svängde ner i studierumskorridoren, inget spår av ett dylikt. Jag avbryter en kvinna som arbetar inom faciliteterna och lyfter vördsamt frågan rörande studierum.

Hon replikerar att det lånar de inte ut. Det finns ett men det använder de själva. När jag såg skylten så tolkade jag att studierummet fanns som en medborgerlig service, men så var alltså icke fallet.

Min undran är därför: Borde inte Skönsmons bibliotek få resurser för att hålla öppet normala tider? Borde inte studierummet i Skönsmohuset vara öppet för medborgarna?

Liv Boja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons