Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget i media om pådraget i Bredsand

/

Annons

Söndag den 7 juli på kvällen i Bredsand. Ett stort pådrag med sammanlagt fyra polisbilar inblandade. Alla inte där samtidigt men två bilar var där hela tiden.

En bil stoppas och tre personer tas ur bilen vid affären. Mycket folk samlas och det pågår säkert i drygt en timme, om inte längre. Många som bor här undrar vad som hände. Gick in flera gånger på st.nu, men nej, inga nyheter där.

Tänkte att det står väl i tidningen i morgon. Men ingenting där heller. Där stod på första sidan som nyhet om familjen som fått stanna i Sverige. Det har varit många reportage om det, det senaste för någon vecka sedan där det också talades om att de får stanna.

Är inte ST en nyhetstidning längre? Eftersom det här pågick under så lång tid, varför kom ingen från ST ut till Bredsand? Det hade varit på sin plats. Skyll inte på semestertider. 

Gick in på polisens hemsida och fick där veta att det var en drogpåverkad förare i bilen. Men det är väl inget att skriva om, för i förra veckan när en drogpåverkad tonåring utan körkort körde på E4, ifrågasatte ju den som skrev det reportaget om det verkligen var nödvändigt att följa efter bilen.

En annan obehaglig sak som flera observerade i går, var att barn och ungdomar som var åskådare till detta försökte att med otäck handklappning trappa upp stämningen. Mot polisen eller mot vad, det vet man inte. Något måste göras i Bredsand innan något händer.

BT

Glöm inte att tipsa oss när något händer

ST svarar

Vi hade gärna varit på plats vid den här händelsen för att kunna berätta om den, men sedan några år tillbaka måste vi förlita oss på vad polisen lägger ut på sin hemsida och enskilda tips för att kunna vara det. Detta sedan polisen gick över till sitt radiosystem Rakel, som vi inte kan lyssna på.

Den här händelsen la polisen ut på sin hemsida 2,5 timmar efter att det hände – vilket gör det omöjligt för oss att kunna vara på plats och bevaka på ett bra sätt. Vi fick inte heller in något tips om det här under söndagskvällen. Om du vill tipsa oss är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss via telefon, mejl eller sms.

Oskar Nord

Nyhetschef, Sundsvalls Tidning och ST.nu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons