Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Pinsamt tiggeri av restaurangpersonalen

/

Den sista tiden har det talats en hel del om tiggeri och med det menar man utlänningar som kommer hit och sitter på gatan och tigger på olika sätt. Men det finns en betydlig större grupp av tiggare.

Annons

Jag har en förtid i restaurangbranschen och är medlem i hotell- och restaurangförbundet. Jag undrar om avtalet för serveringspersonal är så dålig att dessa måsta tigga vid varje kortbetalning?

När man ska betala, får man kortläsaren vänd mot sig och beskedet att knappa in totalbeloppet, det räcker alltså inte med beloppet som notan lyder på, utan de ber om dricks. Det känns inte som det är valfritt lägre.

Ett exempel var när jag var i Stockholm och gick in i på en bar och beställde två fatöl för att ta med ut på uteserveringen. Då fick jag uppmaning om att knappa in totalbeloppet, jag hade aldrig hört uttrycket förr och frågade vad servitören menade, han sa att jag skulle lägga till det som jag tänkte ge i dricks, jag svarade att jag inte tänkte ge dricks på två öl à 75 kronor som jag dessutom hämtade själv och att om han inte hade lön som servitör, utan behövde stå och tigga av kunderna.

Jag tycker att det båda är pinsamt för restaurangen och förbundet om arbetare måste tigga ihop sin lön.

Jag skulle vilja veta vad HRF tycker om detta.

HRF medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons