Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lätt att leva med utmattningssyndrom

Annons

Jag är undersköterska och arbetar på Sundsvalls sjukhus och läser i ST om utbildningen som även jag har haft möjlighet att få gå genom länshälsan då jag har fått diagnosen utmattningssyndrom. Utbildningen har lärt mig mycket om mig själv och även jag som Anna i en tidigare artikel ser och hör på min avdelning tydliga tecken på mina arbetskamrater hur de påverkas av stress. Arbetsmiljön är mycket påverkad av det, vi har låg tolerans nivå, eller ingen alls, onödiga konflikter som leder till osämja eller feltolkningar både mellan personal och patienter och mot anhöriga.

Vi som är drabbade av utmattningssyndrom har även en fritid då vi inte är friska, vi har familjen som står oss nära som även de får lära sig leva med oss. Vissa dagar måste jag välja bort att vistas i bullriga miljöer med mycket folk på grund av trötthet. Ikea är ett exempel på det.

När jag ställer frågan till min särbo hur han tycker det är att leva med mig säger han "att det är som att lära sig gå på högklackat" alltså inte så lätt.

I dag arbetar jag 50 procent och det räcker för att inte riskera att ramla tillbaka alla stegen jag tagit framåt. Jag hoppas att Sundsvalls sjukhus tar möjligheten att starta den stressavdelning som beteendevetare Christine Nivung föreslår så alla anställda får möjligheten att gå utbildningen "Good enough".

Yvonne Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons