Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mitt fel att det inte blev rätt om Alnön

/
Annons

Ålderism definieras som fördomar eller stereotypa föreställningar som utgår från en människas ålder och som kan leda till diskriminering. Det betyder att man använder ålder för att bedöma en människas förmåga, roller eller värde.

Jag känner att ST i sina inlägg om namnet Alnön på något sätt vill uppnå precis det som sägs ovan. Varför måste man annars i artikeln (och även tidigare en gång) skriva Gerhard Cederberg, 80? Vad har min ålder med saken att göra? På sidan 16 i samma tidning står 36-åring erkänner morden på Ikea. Ja, det har blivit vanligt att i brottssammanhang ange åldern. Skall jag därmed känna mig som en brottsling? Nu till saken.

Jag är väl en brottsling såtillvida att jag påpekat att något gjorts fel i omgångar av Vägverket/Trafikverket över tid och att jag nu har fått myndigheter att förstå. Att det kostar pengar är ju inte mitt fel.

I ST:s artikel står att det var i maj som Lantmäteriet gav mig rätt i mina synpunkter. Det är fel men till del rätt för det var i maj 2009, som dåvarande Vägverket skrev till mig citat "Av de kontakter vi haft med Lantmäteriverket framgår att Alnön är den riktiga benämningen … och således det namn som bör användas på vägvisningen längs vägnätet". Man beklagar felet och förklarar att man i fortsättningen kommer att skylta korrekt. Men så blev det inte sex år senare. Då reagerade jag igen.

Att Trafikverket försöker krypa undan sin felhantering i nuläget genom att beklaga sig över stora kostnader och få det att se ut som det är mitt agerande som gör att skattepengar förbrukas är ju bara att beklaga. En myndighet, kommun och dylikt, som begår fel som kostar pengar att rätta till har ingen anledning att påstå att det kostar just skattepengar. Gör rätt från början. För övrigt, vad kostar de så kallade bakterieangreppen på bron? Där har hittills aldrig talats om att det är skattepengar som går åt.

Så refererar ST till min insändare där jag tar upp postortsfrågan. Men den har ni ju valt att inte ta in. Bara under ST.nu. Men i papperstidningen refererar ni till den. Märkligt. Jag hade i insändaren en utläggning om varför postorten sannolikt kom att heta Alnö en gång i tiden. Nu finns inte den anledningen längre och logiken med Frösön och Ulvön som exempel borde göra att man nu rättar till. Det är upp till ST att antingen i efterhand ta in insändaren eller del av den eller tydligt förklara mina tankegångar.

Läs även: Alnö eller Alnön – borde rättas till.

Läs även: Kommer jag från Alnö eller Alnön?

Läs även: Alnö eller Alnön – förvirringen kvarstår

Gerhard Cederberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons