Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag skäms när jag lyssnar på KD-ledaren

/

Annons

Som krisdemokrat skäms jag när man lyssnar på partiledaren Göran Hägglund i en radiointervju när han närmar sig Sverigedemokraterna politik mer och mer.

Förut gnällde han på Moderaternas förslag om att begränsa anhöriginvandring. Nu går han ut stenhårt och vill minska kostnaderna för invandringen och asylsökande och minska bidragen till tillfälliga uppehållstillstånd och en mycket snabbare asylprocess. Och så påstår han att förslagen värnar asylrätten, och skapar en snabbare välfärd? För vem kan man fråga sig? Och att tillfälliga uppehållstillstånd skall bara tillåtas under de tre första åren.

Håller vi på att bli så maktgalen att vi ska förändra vår humanistiska syn på våra medmänniskor och gå hand i hand med Sverigedemokraterna för att förhoppningsvis ta tillbaka några röster från SD, vilka vi höll på armlängds avstånd vid förra valet? Eller är det en överdriven rädsla för fyraprocentspärren?

Kan det vara så att hela Alliansen håller på att ompröva sin syn på "öppna våra hjärtan" och svänga över till en anpassning till Sverigedemokraternas politik för att tillmötesgå dem i olika frågor när det gäller flyktingmottagning och invandringspolitiken. Vem vet vad som kommer att hända fram till valet 2018 med tanke på hur det gnisslar bland Moderaternas högerfalang efter höstens val med ett stort tapp till SD.

KD – Tveksam?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons