Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Sjöstedt är inkonsekvent

/

Annons

Grekerna valde en ny regering. Det vänsterpopulistiska Syriza segrade men fick inte egen majoritet. Därför väljer de att bilda en koalition med ett höger­populistiskt parti som är motståndare till invandring, papperslösa och ett mångkulturellt samhälle. Den 26 januari höll jag på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen när jag i DN läste att ”Samarbete med högerpopulister inget problem för Sjöstedt”, parti­ledare för Vänsterpartiet. Han vill vänta med kritiken tills han ser hur samarbetet fungerar.

Innebär det att Sjöstedt nu tycker att det är helt okej att samarbeta med ett högerpopulistiskt parti som är emot invandring om samarbetet fungerar? Om det är så Sjöstedt resonerar, varför vägrar han då kategoriskt att samtala med SD:s riksdagsledamöter för att se om man tillsammans kan samarbeta till exempel när det gäller att begränsa vinster i välfärden?

En annan av vänsterns företrädare, Rossana Dinamarca, har utmärkt sig genom att uppträda som en trotsig tonåring i riksdagssammanhang och kalla SD för rasister med mera. Kanske kan både hon och Sjöstedt lära sig något av den nya grekiska koalitionens inställning till pragmatiskt samarbete mellan vänster och höger.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons