Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju fler kockar desto bättre soppa

/

Annons

Skolan i Timrå håller i många fall inte måttet. Vad beror detta på? Det finns med allra största säkerhet en lösning. Inget enskilt parti sitter ensam på den. Alla partier vill samma sak men vi kanske har olika vägar till målet. Alla vill vi driva kommunen framåt. Det vill kommunmedborgarna också. De flesta undanbeder sig sandlådefasoner i kommunfullmäktige.

I min värld finns inte plats för personvendettor och vrånghet när det gäller att lösa viktiga frågor. Skolfrågan är en sådan Tillsammans kan vi visa kommunmedborgarna att vi snart är lösningen nära. Låt oss för en stund riva bort våra partibeteckningar från pannan, kliva upp ur nämndstolarna och samlas kring runda bordet och brainstorma, låta alla förslag komma till tals.

Bjud in lärare, elevrådsrepresentanter och föräldrar då och då till periodvisa avstämningar. Ju fler som är med i processen desto snabbare och effektivare kommer vi framåt. För det är bråttom. Det handlar om generationen som förhoppningsvis ska ta över på våra arbetsplatser om några år.

Hur många gånger har frågan tagits upp; varför flyr hundratalet elever till friskolor i Sundsvall? Det måste vara något vingel i vår kommunala skola. Är det brist på valfrihet i vår kommun? Saknas en friskola? Bara en av många frågor att ta upp och diskutera.

Tillsammans skulle vi politiker från alla etablerade partier sätta oss ner och fundera på hur vi kan höja kvalitén i våra skolor. Hur vi kan sätta in rätt resurser i rätt tid för att så många det bara är möjligt kan lämna nian med godkända betyg. Vi kan inte på ett bättre sätt skapa trygghet för våra elever och föräldrar i kommunen. Ingen enskilt part sitter på den absoluta lösningen.

Låt oss ödmjukt samarbeta och visa kommunmedborgarna att vi klarar just det. Men nu har vi fått ett nytt parti i fullmäktige. Ett parti som borgar för ökat politikerförakt ute på byn. Ett parti som går in för att skapa oreda snarare än samförståndslösningar. Ett parti som attackerar personer snarare än sakfrågor. Vad är det som drivs framåt av detta? Vad ska det stå på deras valaffischer om fyra år? Vad ska de berätta att de åstadkommit?

Barnen och skolbarnen är vår framtid. Vårt humana kapital för ett önskat mönstersamhälle. Det tror jag vi alla är överens om. Önskan är att vi vore lika överens om att lösa utbildningsfrågan tillsammans. Fokusera, utan personliga vendettor. Åter igen, jag tror kommunens medborgare skulle uppskatta och välkomna det,

Vi har i dag Norrlands bästa företagsklimat. Det är något vi kan vara stolta över. Låt oss tillsammans även sträva efter epitetet och varumärket, Norrlands bästa skola. Något som vi ödmjukt skapat tillsammans och över partigränserna. Varför vila på hanen.Vi måste börja nu.

Göran Ljungblom, Timrå (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons