Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte tanka biogas - ska jag byta bil?

/

Annons

Kommunalrådet (MP) i Sundsvall tillsammans med hans kumpaner i kommunledningen som till stor del har en skuld i hur struligt det har blivit i Sundsvall gällande biogas har helt varit ute och cyklat en längre tid.

De har varit ledande i beslutet att införa nya bussar med dieselmotorer i Sundsvall i stället för biogasbussar som de flesta kommuner söder om Dalälven använder. Detta har medförde att ytterligare en tankstation för biogas uteblev i Sundsvall.

De försvarar beslutet med att införa bussar med dieselmotor istället för biogasbussar med argumentet "det är elhybridbussar som tankas med biodiesel". Då hör det till saken att biodiesel blandas med fossil diesel.

Biodiesel har också kritiserats för att under produktionen och användningen generera större växthusgasutsläpp än om bilen/bussen hade körts på bensin eller fossil diesel.

Biogas är däremot ett biobränsle som bildas vid nedbrytning av organiskt material. biogas kan utvinnas från en stor mängd olika material, vid t.ex. reningsverk, soptippar (deponigas) och på jordbruk där biologiskt nedbrytbart material finns som restprodukt. Produktion av biogas ger också arbetstillfällen i Sverige vilket kommuner i södra Sverige förstår.

Miljöbilparkering för biogasbilar är borttagen i Sundsvall vilket ytterligare minskar incitamentet för att köpa biogasbil i Sundsvall.

Taxi i Sundsvall vågar inte satsa på biogasbilar som de gör söder om Sundsvall.

Kommunalrådet (MP) i Sundsvall tror att det blir fler tankstationer för biogas i Sundsvall.

Det har han trott länge.

MP, är ni nöjda? Sundsvall en u-landskommun när det gäller miljö.

Biogasbilägare för miljön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons