Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan man lita på S nya fastighetsskattepolitik

Annons

Den 2 september sade socialdemokraternas tilltänkta finansminister Magdalena Andersson att man inte har några förslag på att höja fastighetsskatten ”i år”. Vad som sker ifall Vänsterpartiet gör ett bra val och kräver höjd fastighetsskatt i en budgetförhandling vet vi inte.

Men vi vet att stora delar av den socialdemokratiska rörelsen vill ha mer fastighetsskatt. SSU, LO, SACO, Göran Persson och de tidigare s-finansministrarna Erik Åsbrink och Kjell-Olof Feldt vill det. I en rapport som socialdemokraterna själva beställt för att utveckla sin egen jobbpolitik inför valet 2014 föreslår professor Mårten Palme höjd fastighetsskatt.

Magdalena Andersson har själv sagt att det finns ”vettiga argument” för högre fastighetsskatt och att många ekonomer vill att den ska höjas. Hon arbetade som statssekreterare i finansdepartementet 2004-2006 för den dåvarande fastighetsskatten på en procent av taxeringsvärdet.

Nu undrar jag som villaägare om jag helt och hållet kan lita på de besked som socialdemokraterna ger. Kommer socialdemokraterna under inga omständigheter att medverka till en fastighetsskattehöjning?

Erik Thunström

styrelseordförande i Sundsvall m.o

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons