Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kletar fågelskit på motståndaren

/

Annons

Replik på "Tvåfrontskrig i Petersvik", ST 29 juli.

Svar till Fiskmåsarna är i vart fall snygga

Tack för Er eleganta drapa som av allt att döma mycket väl kan vara ihoptotad på fiskgränd. Man kan dock tro att dess upphovsmän själva pretenderar på epitetet kulturelit. Är det säkert att det inte längst där inne närs en bitterhet mot dem som får mysa i den upphöjda om än bespottade elitistiska, kulturella gemenskapen där punschen aldrig tar slut?

Kom gärna ut till Petersvik på Petersviksdagen, eftermiddagen den 15 augusti och upplev de vackra husen, lyssna på musik och fika i gröngräset. Inte elit kanske, men kultur blir det!

Men allvarligt - nu "diskuterar" vi tydligen allt annat än sakfrågan. Petersvik. I stället kletas fågelskit på motståndaren, kosta vad det kosta vill! Mer och mer och värre och värre epitet blir det nu när motståndet mot det riskabla, svindyra betongprojektet logistikparken ökar i rekordfart. Nu gäller det att fort som fanken se till att låtsas som det inte är Sundsvallsborna som är emot att över en halv miljard av deras skattepengar används till att förstöra Petersvik. Det är inte de som är oroade för en grundvattensänkning på upp till 13 meter i Korsta. Det är inte de som vill ha kvar Sundsvallsfjärdens sista gröna lunga. Det är inte de som vill vårda Sundsvalls gröna natur och kulturhistoria. Ja, Sundsvallsborna är väl konstiga därvidlag…

Jag bor ju i närheten av det hotade Petersvik. Själv har jag inga problem med de stora mängder fiskmåsar som håller till på måsgatan och som någon av mina grannar påstås mata. Inte heller har jag några problem med mina grannar. Inte har jag problem med de människor som nu är döda, vare sig de byggde hus eller inte. Jag känner inte heller någon avundsjuka eller bitterhet mot dem som nu har mer pengar eller punsch än vad jag har och inte heller mot dem som när de förut levde hade mer pengar eller punsch än vad jag har. Ingen bitterhet känner jag emot historien. Kanske är jag konstig därvidlag...

Jag tittar ut genom fönstret. Måsarna skränar uppför gatan. De väntar väl på att serveringen ska öppna.

Men vad vill du med detta insändarsvar? undrar nu de ev. läsare som orkat så här långt. Jo förutom att rädda Petersvik vill jag bara svara; Fiskmåsarna kan i vart fall tänka.

Tjechovs mås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons