Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klyftorna mellan fattig och rik ökar

/

Annons

Klyftorna har ökat i både Sverige och världen. Den procent som är rikast i världen äger 50 procent av alla tillgångar. Övriga människor får dela på resten. Det finns en miljard människor som lever på mindre än tio kronor per dag. Man skall ha tur att födas i rätt del av världen och av rätt föräldrar.

I Sverige finns de största bidragstagarna i Danderyd. Varje skattebetalare har i snitt 8 000 kr i månaden i bidrag. Det gör 96 000 kronor per år. Bidrag i form av ränteavdrag, rot- och rutavdrag. Lägger man dessutom till reducerad moms på restauranger handlar det om över 100 000. En bekant till mig avled. Jag skickade en gåva på 200 kronor till Hjärt- och Lungfondens minnesfond. Nu fick jag besked om att min skatt skall minska på grund av denna gåva.

Vi lever i ett samhälle där mer vill ha mer. De som har otur att bli sjuk, arbetslös eller pensionär lever många gånger med knappa resurser. Fattigdomen ökar. Barn till dessa föräldrar drabbas särskilt hårt. De har inte samma möjligheter och chanser som andra barn. Många barn har det svårt i dag på grund av brist på resurser hos föräldrarna.

Det är ett samhälle som jag inte vill ha. Därför kommer jag aldrig att rösta på Alliansen eller Sverigedemokraterna.

Kurt Vikberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons