Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bör köpa tillbaka Eon arena

/

Annons

För de som är lite pålästa och insatta i ämnet så är det en självklarhet att Timrå kommun ska köpa tillbaka Eon arena. Om kommunen skulle välja att inte göra det så skulle det med all sannolikhet innebär konkurs för Timrå IK – och kommunen skulle ändå få ta ansvar för arenan. Men då utan hyresgäst … Den “lösningen” blir betydligt dyrare för Timrås skattebetalare.

Sedan har vi argumentet att kommunen sålde ju arenan tidigare för en krona. Helt korrekt, kommunen sålde Timrå isstadion (inte Eon arena) för den blygsamma summan. Därefter har Timrå isstadion byggts om helt och hållet för cirka 100 miljoner kronor till en arena. Så att köpa tillbaka arenan för 45 miljoner (vilket är marknadsvärdet) är absolut ingen orimlig köpeskilling, som vissa belackare vill få det till.

De 45 miljonerna kommer inte på något sätt tas ifrån välfärden! Det löses via ett förmånligt lån med låg fast ränta. Pengarna ryms inom budgeterade medel hos kultur- och tekniknämnden. Det är både gynnsamt att låna och ta investeringen nu. Alla blir vinnare på den här affären.

Låt inte de destruktiva krafterna vinna. Tack för ordet!

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons