Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kossorna och jordbrukarnas förutsättningar för överlevnad i vårt avlånga Sverige

/

Annons

När kommer kovändningen, tanken och strategisatsningen för vårt svenska jordbruk? Tiden är nu mogen, att vi åter få se en fullskalig blomstring av landsbygden och förutsättningar för ett hållbart jordbrukssamhälle. Nu eller aldrig! Vi måste vi få ett genomtänkt och hållbart svar på detta från regeringen och alla oppositionspartier.

Det fungerar ej att ”bara sitta på kammaren” och fundera över alla tomma gräsytor som fortsätter växa igen.

Dagligen hör och ser vi inslag på tv, radio, tidningsreportage och möter jordbrukare som vittnar om hur deras ekonomiska förutsättningar ändras till det sämre. Det läggs ner jordbruk nästan varje vecka och ingen från regeringen eller oppositionen lägger ner krut och energi på detta. Har ni någon gång tänkt, känt och förstått att vid en världskris så kommer vårt land att drabbas hårt på många håll och kanter. Importstopp och bojkott är ”vapnet” om ingen tänkt så långt.

Konsekvenserna av detta förstår vi lätt och kan räkna ut.

Nu vill vi se, från vackra ord till handlingskraft. Viktigt att vårda, satsa och förädla det som även andra tidigare föregångare har gjort och kämpat för, inom denna otroligt viktiga näringsverksamhet.

Hoppet är nu, att rikta in strategin och omställningen i båda tanke och omedelbar handling. Det receptet kommer att gå hem i varje del av landet. Framtidstron och bättre förutsättningar är avgörande för varje enskild lantbrukare, som berikar, tar ansvar, vill skapa en hållbar och framtida stabil återväxt i hela Sverige. Det finns även människor från andra delar av världen som kommer till vårt land med stor erfarenhet. Detta mervärde ska vi heller inte glömma bort då vi pratar om ett mer hållbart jordbrukssamhälle.

Var finns handlingsplanen, visionen, syftet och framtidsmålet kan hen fundera över? Ge oss ett snabbt, ärligt och konkret svar, ni som har makten i handen innan allt går förlorat.

Vi vet att även ungdomar är villiga och intresserade att ta över efter sina föräldrar, men det finns ej tilliten, framtidstron och rätta förutsättningar idag för ett övertagande av jordbruksnäringen. Tråkigt, men visst går det att förändra om viljan finns. Se nu till att dessa företagsamma människor inom jordbruksnäringen får ett fullskaligt och seriöst överlevnadsstöd värd namnet.

Med vänliga framtidshälsningar.

Johnny Torvaldsson

Ordförande, Hela Sverige Ska Leva Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons