Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingen har gjort sitt

Annons

Det har knappt gått två veckor sedan valet och redan nu har vi en sjukvårdskris. Detta gillar media att förmedla men att gå till botten med varför detta händer med allt snävare tidsrymd är inte lika intressant.

Vi har en väldigt bra sjukvård trots organisationen som sköter den. Varför vågar inte pressen/media attackera problemet? Vi har en uråldrig organisation som ska handha en utvecklad sjukvård och varför har vi det? Allt för vår demokrati, alla ska bestämma i närområdet. Men problemet är att landstingsledamöterna är de minst synliga och de verkar bara uppenbara sig vart fjärde år.

Jag har under alla mina levnadsår inte pratat med en landstingspolitiker, vem är de och vad vill de mer än att uppbära en lokal makt?

Vi kan läsa om problem i landstinget och hur man spenderar pengar utan reflektion på konsekvenser. Det visar att man gillar makten och att man glömt orsaken till varför man är politiker. Man är inte där för att berika sig själva utan för att vårda och tjäna de som valt dem till ämbetet, väljarna det vill säga skattebetalarna de som betalar lönerna.

Jag tror att Göran Hägglund och även Göran Persson har och hade rätt, landstingen har tjänat ut och bör avvecklas. De tillför inte sjukvården i Sverige något utan de förhindrar att vi får en sjukvård som är värdigt Sverige.

Den enda anledningen att landstingen finns kvar är rent politiska och rent politiskt egoistiska, man vill inte förlora alla dessa politiska ledamöter i landstingen.

Frustrerad länsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons