Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget Västernorrland – årtiondets fars

Annons

Länge har vi läst och hört dessa kommentarer: Det behövs mer pengar i vården, vi måste höja landstingsskatten och det är för mycket med tre akutsjukhus i länet.

Vi kommer aldrig att kunna lösa den vårdkatastrof som har fått grogrund genom att bara ösa in mer och mer pengar genom att bland annat höja landstingsskatten eller i ren panik lägga ner ett av länets tre akutsjukhus. Under åren 2008-2010 gjordes stora nedskärningar med hjälp av Mantec och effekterna av dessa brottas vi med i dag. Det jag inte förstår är varför de ytterst ansvariga, det vill säga politikerna i landstinget (de folkvalda!) bara fortsätter i samma hjulspår? År efter år har vi fått läsa om 100-tals miljoner som landstinget måste spara, men ni har ännu inte lyckats vända minussiffrorna! Mellan år 2004-2007 genomförde landstinget i Östergötland projekt 106 Syftet var hur man kan åstadkomma mer vård för pengarna. Kära folkvalda politiker om ni ändå hade känt till detta projekt, eller ännu bättre haft en kommunikation landsting emellan då kanske vi hade haft ett annat utgångsläge i dag.

Och du Ewa Back (S) kom bara med ett konstaterande i artikeln i ST i juli där du säger att receptet är "mer pengar och mindre administration". Det många med mig vill höra är på vilket sätt och hur era förslag ser ut! Ni kan börja med att ladda ner Slutrapport projekt 106 2004-2007.

Vakna skeppet sjunker!

Isabell Kudyna

Specialistsjuksköterska, Sundsvalls sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons