Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsorganisationen är omodern

Annons

Sjukvårdens problem är inte bara pengar, det är mer att den är organiserad som en stor fabrik där arbetarna inte känner något förtroende till dem som leder dem. Att ge någon som helst sporre till att förbättra kvalitet och vård ges inte, man jobbar för mål som man inte kan förstås.

När vårdcentraler blir privata sker något, personalen blir mer engagerad i att ge bra vård. Varför, kan de kloka fråga sig? Enkelt, de har ett rimligt mål att nå som man kan överblicka och man jobbar för gruppen. Samt att man har en ledning som förstår och supportrar och ger beröm.

Men från landstingsledningen vill man helst plocka bort privata vårdcentraler, för det förminskar deras makt över vården. Man har inte kvar möjligheten att gå in och detaljstyra, vilket för dem med makten är hemskt.

Hörde på radion bara i dag att man på frågan om man vill bilda en region så var man väldigt stolt över att kunna ta över ansvaret för den regionala utvecklingen från länsstyrelsen. Varför vill man ta på sig mer ansvar när man inte nu klarar av sin huvuduppgift?

Politiker måste inse att landstingsorganisationen är omodern. Och att skapa regioner som bara innebär mer ansvarsområden till en icke fungerande organisation ger inte bättre vård.

Kan någon politiker förklara för mig varför man som enda skrå i Sverige ska klara sig från omorganisation. Man kan inte säga som Margot Wallström, att vården inte klarar en lång omorganisation. Hon känner tydligen inte till att vården omorganiseras i stort sett varje år redan nu.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons