Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets unga behöver ny regering

Annons

I åtta år har Sverige haft en borgerlig regering. En borgerlig, ledd av Moderaterna som sagt sig ha kampen mot arbetslösheten som främsta uppgift. Den uppgiften har de misslyckats med totalt. Arbetslösheten är högre nu än när regeringen tillträdde, ungdomsarbetslösheten är över 20 procent och ojämlikheten har ökat.

Västernorrland har varit särskilt utsatt med landets högsta ungdomsarbetslöshet. Regeringens åtgärder med miljarder i skattesänkningar har inte lett till fler jobb. Den politiken är nu prövad. Det krävs något nytt. Sverige och Västernorrland behöver en regering som väljer investeringar före nya skattesänkningar.

Vårt viktigaste vallöfte är att införa en 90-dagars­garanti som innebär att ingen ung ska vara arbetslös längre än 90 dagar. Från första dagen ska en arbetslös ung få hjälp av arbetsförmedlingen och inom 90 dagar så ska ett jobb, en utbildningsplats eller en praktikplats finnas. För att klara det bygger vi ut både högskola och yrkeshögskola, vi skapar traineejobb inom välfärden och vi ger möjlighet för unga att kombinera studier och jobb. För Västernorrlands delar handlar det om minst 1069 traineejobb inom vård, omsorg och fritidsverksamhet. Det väljer vi före att sänka skatten. Det bryter långtidsarbetslösheten och ger alla unga möjligheten att komma in på arbetsmarknaden.

Vi väljer att bygga ut högskoleplatser i hela Sverige. Den borgerliga regeringen har dragit ned på flera tusen platser på Mittuniversitetet de senaste åren. Detta när söktrycket var rekordhögt och det råder mass­arbetslöshet. I stället har regeringen prioriterat in­effektiva skattesänkningar. Vi vill något annat. Vi vill låta fler unga studera på högskola och universitet. Vi tycker det är en självklarhet att det ska finnas bra högskolor och universitet i hela Sverige. Vi lovar därför minst 510 nya utbildningsplatser till Mittuniversitetet om vi vinner valet på söndag.

Det här är några av våra prioriteringar. Vi väljer investeringar för fler jobb, för välfärden och för en bättre skola före skattesänkningar. Fler jobb minskar klyftorna och skapar förutsättningar för ett jämlikt Sverige. Endast en socialdemokratiskt ledd regering kommer klara av den uppgiften.

Niklas Säwén (S), 22 år

Riksdagskandidat, plats 6

Emma Sundelin (S), 24 år

Riksdagskandidat, plats 9

Peter Hedberg (S), 23 år

Riksdagskandidat, plats 14

Erik Nordlund (S), 19 år

Riksdagskandidat, plats 20

Lisa Lööf (S), 22 år

Riksdagskandidat, plats 21

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons