Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär dig filkörning i en rondell

Annons

För några veckor sedan körde jag från stan norrut och i nya rondellen i Skönsberg låg jag i höger fil. Båda filerna fortsätter även ut ur rondellen. Jag låg till hälften jämsides med en annan bil.

Precis när den bilen lämnar rondellen så byter man också fil och tränger mig upp över den vassa kantstenen. Bättre hade nog varit för mig att skrapa min vänstra framflygel mot den andres högra bakskärm så hade vi haft ett regelrätt skadefall. Nu blev det bara jag som senare upptäckte att det var bara att åka till gummiverkstan och byta däck. Men som tur var så åkte jag förbi och stoppade bilisten och förklarade att man nog inte bör köra bil med så dålig utbildning. Och bilnumret har jag.

Tre frågor:

1. Hur kan man vara så funtad att man bara byter fil utan vidare, utan att kontrollera vad som finns bakom? Eller som i detta fallet vid sidan om.

2. Hur kan Trafikverket bygga utfarter från rondell­er med så höga och vassa kantstenar?

3. Hur fungerar våra trafikskolor i Sundsvall i utbildningen av nya förare och rondellkörning? Är allt ni försöker pränta in blinka, blinka, blinka men bry dig inte om bakomvarande? En tämligen ung förare och förmodligen nykläckt förare var det bakom ratten i detta fall..

Jag ser fram emot att du som körde kontaktar mig och betalar räkningen på 1 400 kronor. I annat fall betraktar jag dig som smitare.

Bilnumret kan du lätt omvandla till mig som ägare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons