Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarkåren gnäller för mycket

Annons

Tycka-synd-om-mig-själv-kulturen som råder inom den svenska lärarkåren gagnar ingen. En positiv syn löser många problem:

Vikariestoppen.

Ett fint verktyg för att väga upp ekonomisk inkompetens inom kommunen. Några dagars eget ansvar gör bara eleverna gott. Kunskap är inget man sondmatar, lite får eleverna allt anstränga sig. De flesta har ju dessutom en smart telefon. Bara att tanka ned. Behövs inga vikarier för det.

Sjukskrivningarna.

Sjukskrivning säger gnällspikar, naturligt urval menar jag. Det är naturligtvis trist att de lärare som inte klarar trycket inte begriper det och slutar innan de får huvudvärk och måste vara hemma. Med lite självinsikt i lärarkåren hade vi nog inte haft samma sjukskrivningstal.

Den ökade arbetsbördan.

Jobbar man fem timmar om dagen är ökad arbetsbörda enbart av godo, rent av hälsosamt. Det finns ingen anledning att lärare ska springa på golfbanan före två på eftermiddagen. Nä, hårt jobb ger framgång. Det gäller även lärarna.

De slitna lokalerna.

Varför skämma bort ungdomen med nymålade väggar, mysfåtöljer och lysarmatur från 2000-talet? Sådant leder bara till en slapp inställning. Dessutom är inredning från 1970-talet charmigt. Det fungerade bra då och fungerar bra nu.

Köpstoppen.

Nöden är uppfinningens moder. Inget är så nydanande för en skola som ett köpstopp. Kreativiteten flödar och nya möjligheter skapas. Sköna klirr i den kommunala kassan och eld i baken på lärarna.

Skrivbordspedagogen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons