Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt barn få vara barn, även i butiken

Annons

Replik på insändaren "Stökigt med barn på Ica Maxi", ST 25 juni.

I morse (25 juni) slog jag upp tidningen och läste i vanlig ordning “Ordet fritt”. Denna morgon fick jag nästan ta på mig skämskudden för att insändaren om stökiga barn faktiskt fick en liten ruta. En text som fick mig att skratta så mycket, och samtidigt skämmas för det du skriver.

Är du verkligen seriös Lennart? Att du, den trogne Ica Maxi-stamkunden kunde störa dig över något så vardagligt är ju årets barnsligaste. Har du inte annat att tänka på när du är och handlar än barn som leker omkring i butiken? Letar du fel för att du behöver hitta fel? Låt barn få vara barn.

Du vill nog att alla barn skulle sitta i en kundvagn helt tyst och stilla utan minsta oväsen så att du kan handla i lugn och ro. Finns det någon oskriven lag på att barn ska sitta stilla? Allra helst inne på en stor matbutik? Skall inte barn få vara barn?

Jag kan hålla med om en punkt, att ungar inte ska äta lösviktsgodis hur som helst. Men, som stressad småbarnsförälder kan jag relatera att man hinner faktiskt inte vara överallt och ha ögonen på allt som sker. Kanske du kan extraknäcka som godisvakt alternativt butiksreda för busiga, snoriga ungar som tjuväter godis? Eller varför inte barnvakt under den tid föräldern handlar inne på butiken? Tjäna ett par extra slantar, sitta ner och faktiskt ta dig tid att se hur härligt underbara våra små individer är. Det är trots allt våra framtida arbetstagare och medborgare du skriver om.

Småbarnsförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons