Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt hunden nosa

Annons

Det blir fler och fler som skaffar hund i Sverige. Både på gott och ont. En finare vän och kompis kan man inte ha. Men tyvärr har vissa människor missat det och tror att hunden är utan behov och känslor. Jag har lagt märke till att hundägare inte har tid eller lust? Att låta hunden få nosa, göra sina behov och bara ta det lite lugnt under promenaden. Man behöver naturligtvis inte göra det hela tiden, men en stund i alla fall. Sedan kan man öka takten så både hund och ägare får sin motion. Nu rycks det hela tiden i hunden, kopplet kort och den ska gå perfekt hela tiden, gör den inte det så rycker man. Jag är så trött på att se detta ryckande i kopplet. Tänker själva hur det skulle kännas.

En annan sak jag reagerar emot är när det ska cyklas med hundar i stället för att gå eller springa. Fort ska det gå och hunden har ingen möjlighet att stanna om den inte orkar det höga tempot, dessutom slits trampdynorna mot asfalten. Och hur kul är det för hunden att springa bredvid en cykel. Oftast får den springa ut mot vägen också. Har till och med sett en kvinna åka rullskridskor i full fart med en stackars flåsande hund efter sig.

Många ser på Ceasar på TV och får tips där. Han är säkert bra men alla kan inte genomföra det på hans sätt och då blir det så fel. TV4 har nu en liten söt hundvalp som vi ska få följa en gång i veckan. Är det verkligen så klokt? Hur många barn tjatar kanske om en hundvalp till sommaren. Det blir höst och aktiviteter, skola och jobb startar igen, hunden blir stor och är inte den där lilla söta längre, det är kanske då det börjar ryckas.

Tänk er för innan ni skaffar en hund. Det är förhoppningsvis flera år hund och ägare ska leva tillsammans. Hunden väljer inte ägare och hem, det är du som väljer och då är du skyldig att ta hand om hunden på bästa sätt.

BP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons