Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt utländska konsulter granska landstingets ekonomi

/

Annons

Är det någon som försökt att läsa landstingets årsredovisning. Man vill som det verkar, undvika in i det längsta att redovisa sina intäkter.

2014 hade landstinget drygt 6 miljarder att röra sig med, att då gå en halv miljard back är rätt svårslaget. Vi betalar runt 25 tusen per person/år för vår sjukvård, men politikerna är vansinnigt rädda att berätta det och det lyser igenom i årsredovisningen.

Man skulle gärna vilja kasta in en helt oberoende ekonomisk trojka att gå igenom landstingets ekonomi och komma med förslag till förbättring. Med andra statliga företag har man gärna tagit in stora internationella effektiviserings konsulter, men med landstingen nöjer man sig med Stockholms baserade mindre företag.

Låt gärna ett internationellt företag titta på landstinget så vi får en opartisk bedömning hur våra politiker sköter våra skattepengar. Vågar något landsting/region låta göra något sådant. Eller vågar vår regering låta någon titta på partiernas makt i dessa delar?

Jag hoppas att Landstinget Västernorrland blir tvångsförvaltat, då har vi kommit till början av slutet av landstingen. Vi behöver en enhetlig sjukvård för hela landet och inte en massa gränser inom landet. De gränser vi har i sjukvården är politikerstyrt, man vill inte tappa makt och tjänster.

En pigg tidning skulle kalla in en oberoende expert för att kolla en sådan sak. Alla skulle tjäna runt två miljarder på en arbetsgivare, inga lukrativa extra jobb för läkare med mycket jourtid i andra landsting.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons