Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätta på gasen vid Klissberget

/
  • Klissberget är en rofylld plats, om det inte vore för respektlösa bilister, menar skribenten.

Annons

Skärpning, alla ni som motionerar er själva och/eller era hundar vid torpet nedanför Klissberget! Det är enskild väg som finansieras av de där boende/markägarna.

Människor bor där och bland dem finns många barn och djur som hundar och katter. Det gäller alltså att lätta på gasen, det vill säga att ha foten på bromsen.

Vi motionärer och hundrastare är på annans mark och det ankommer på oss att ta vederbörlig hänsyn, något det tyvärr är både si och så med.

Så sent som i går eftermiddag låg en ihjäl körd katt på vägen mellan de två första villorna. Bara lämnad! Inte kan det ha hänt under natten för då hade det ju uppmärksammats när man gick till arbetet/skolan. Att inte en gång idas flytta kattstackarn mot vägkanten är klandervärt.

Shame on you! som gjorde dig skyldig till detta. Föreställ dig det barn som kommer hem och hittar sin katt i detta tillstånd. Det skulle ha kunnat vara ditt, eller du själv, förresten, eller den/de hundar du åkte upp för att släppa lösa.

Enligt uppgift hade flera bilar kört upp under dagen mot torpet och det hade gått undan.

Vi i vår familj drabbades på ett liknande men inte fullt så allvarligt sätt i våras då vår unga colliehanne sprang mot framhjulet på en mindre silvergrå bil med ett äldre par. Självklart var det hundens "fel" men bilen körde minst 50 km/timmen och det är för fort på den vägen.

Bilen försvann direkt men tvingades ju vända vid torpet där vägen slutar. Mannen som körde saktade in och ropade genom fönstret, "han sprang på bilen". Hunden var chockad och jag vågade inte heller röra mig kvickt av ängslan för hans reaktion. Så lämnade den lilla silvergrå bilen med det äldre silvergrå paret platsen utan en tanke på att jag stod mitt på en åker med en skadad hund och bilen parkerad vid torpet, Avskedsorden från paret var: "har det inte legat en minkfarm här". Att de betedde sig olagligt störde dem tydligen inte ett dugg.

Nu är det ju så i Sverige att man måste stanna och lämna sina uppgifter vid djurkollision (tyvärr uppfattade jag inte registreringsnumret). Vidare är det den bilägarens försäkringsbolag som ska stå för skadekostnaderna, dock förlorar man ingen bonus. Genom denne bilägares smitning tvingades mitt försäkringsbolag stå för hela kostnaden. Och den var inte liten. Hunden gick gipsat i elva veckor och därefter på rehab. Först till jul 2014 blev han friskförklarad av ortopedspecialist.

Matte till tre katter och två hundar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons