Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfvens ofinansierade subventionsjobb

Annons

Hur ställer sig Kommunal i Sundsvall till Stefan Löfvens löfte om subventionerade jobb?

Stefan Löfven har inlett sina första dagar på jobbet efter semestern med att lova nya jobb. Hela 20 000 nya jobb ska det bli. Med statligt stöd ska unga få jobb och utbildning till bristyrken i omsorgen om äldre och funktionshindrade.

När frågan om finansiering kommer upp så svarar ekonomiskpolitiska talespersonen Magdalena Andersson ”Det löser sig ska du se.” vilket inte kan uppfattas som annat än oseriöst. Socialdemokraterna har heller inte haft något samtal med arbetsmarknadens parter innan de börjat lova nya jobb.

I Sundsvall har vi infört KomiJobb, en satsning som syftar till att hjälpa dem som står längst från arbetsmarknaden. Reformen har gått oerhört bra, många har fått en betydligt större livsgnista och får känna sig behövda.

Däremot är det tråkigt att Kommunal ställer sig mot att vi skapar fler platser i hemtjänsten eller på våra äldreboenden via KomiJobb, som dessutom är en finansierad satsning till skillnad från Stefan Löfvens utspel. Socialdemokraterna i Sundsvall har inte gjort något för att förändra Kommunals ställningstagande.

Det vore intressant att höra hur Kommunal i Sundsvall ställer sig till hur Socialdemokraterna lovar ofinansierade subventionsjobb, då de inte värnar om våra finansierade KomiJobb här hemma.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons